Jakten på minskad elräkning

Den senaste tiden när elräkningen har kommit så har jag fått tryck för bröstet, svårt att andas och sett livet passera i revy. Mina elräkningar är kolossala och därför bestämde jag mig för en tid sedan - av hälsoskäl - att vara så energisnål jag bara kunde.

Min första idé var att dra ut elsladdarna till allting som står standby. Som stereon och tv/dvd. Det har inte gått så jättebra, eftersom jag har blivit en tant på senare tid som alltid somnar med tv:n på. Helt sant. Jag vaknar mitt i nätterna av att tv:n är på och glasögonen sitter på näsan. Tantvarning.
I går kväll var jag övertygad om att jag stängt av både tv och tagit av mig glasögonen. Ändå vaknar jag mitt i natten av ljudet från tv:n och när jag vrider på mig så åkte glasögonen ner på golvet. I den stunden misstänkte jag att jag i sömnen satt på mig glasögon och slagit på tv:n. För tryggheten, ni vet.

Ok, så min idé med att dra ut elsladdarna till tv/dvd har inte varit så där väldigt framgångrik. Men igår eftermiddag fick jag ännu en strålande idé!
Vi har någon invecklad kombination av köksfläkt och ventilation i huset. Det låter konstant om köksfläkten, även när den inte är på. Den är en liten snurrgrej där inne som alltid går på högvarv. Och detta måste ju dra oerhört mycket el! Igår hittade jag en elsladd i kryddskåpet. När jag drog ur den så blev det tyst.
Så tyst har det inte varit på sju år här. Det var ljuvligt. Först då insåg jag vilket surr jag verkligen bodde i.

Men i och med att köksfläkten även har någonting med lägenhetens ventilation att göra, så fick jag precis innan jag skulle somna en fruktansvärd dödsångest. Tänk om allt syre tar slut under natten? Att jag bara somnar in och inte förstår vad som håller på att hända?

I morse - i ett mer vaket tillstånd - insåg jag dock att min lägenhet inte är så bra tätad att risken för att syret skulle ta slut så där hipp happ var minimal.

Så från och med nu sätter jag bara in sladden till köksfläkten när jag ska laga mat.

Veckans projekt blir att stänga av tv:n åtminstone en natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0