Människor som gör mig skeptisk

1. Människor som inte läser/ser på nyheter

En förvånandsvärt stor del människor vet inte vad som händer utanför sin egen sfär. De faller helt oförstånde när man försöker föra en konversation om någonting annat än deras liv. Ser ut som fågelholkar när man påpekar att det svälter barn i Afrika, att vi har ett enormt klimathot mot oss, att det pågår en finansiell kris i världen och att vi har riksdagsval nästa år.

2. Människor utan allmänbildning

En kanske ännu större skala människor anser att vissa saker inte angår dem och därför ignorerar att ta in information. De har ingen aning om under vilket årtionde - eller för den delen århundrade - Första och Andra Världskriget ägde rum. De har ingen susning om skillnaden mellan republik och monarki. De kan abslut inte namnge USAs nuvarande president. Och de tror att dokusåpan "Big brother" är en genial orginalidé och har aldrig ens hört talas om George Orwells satir "1984" som var en skrämmande förlaga.

3. Människor som skriver som de pratar

De som envisas med att misshandla det svenska språket med förkortningar eller förvandlar befintliga ord. Skriver "är" som "e", "jag" som "ja", "och" som "å" samt "de" och "dem" som "dom". Samt skiljer på ord som ska stå samman: "lägenhet" blir "lägen het", "jättebra" blir "jätte bra", "samlag" blir "sam lag".

Skeptisk är jag. Och lite sorgsen.

Kommentarer
Postat av: Bimbo Boy

Svar: Tack för den söta kommentaren! :) Det är svårt att tro på sig själv i detta jantelagsland. Men man får inte ge upp. Välkommen åter! Stor kram.

2009-05-30 @ 17:08:08
URL: http://bimboboy.com/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0