Tänker vi verkligen låta historien upprepa sig?

Jag har alltid ansett att ämnet historia är bland det viktigaste att kunna. Inte bara för att det förklarar mycket om hur samhället idag ser ut, utan även för att vi ska kunna förhindra att historien upprepar sig.
Det skrämmer mig att det finns unga människor idag som har gått totalt tolv år i skola och ändå inte har en aning om vad Förintelsen var - trots att det inte ens gått hundra år. Det tillhör vår nutidshistoria.

Om man ska skylla denna okunskap på skola eller föräldrar är en diskussion för sig. Klart är i alla fall att det har fått otäcka följder.
Dessa ungdomar går nämligen på precis vad som helst. Tro mig att de skulle svälja att jorden är platt om en film om detta publicerades på Youtube.
De har inte förmågan att ifrågasätta.

Just därför är konspriationsteorierna om 11 septemberdåden rent katastrofala, där man anklagar USA för att själva ha iscensatt händelserna.
Först förstod jag inte riktigt vad den så kallade "Sanningsrörelsen" menade att USA skulle ha för syfte eller motiv med att attackera sig själva. Det var ju en ganska välplanerad attack som borde ha tagit flera år - därför känns det väldigt långsökt att skylla det på dåvarande presidenten George W Bush. När attackerna ägde rum hade han varit president i dryga sju månader.

Att en stormakt som USA blir beskyllda både för det ena och det andra är en sak - det ligger i vår natur att inte kunna se positiva gärningar.
Men den konspirationsteorin som "Sanningsrörelsen" lägger fram har tagit en mycket otäck vändning. De hävdar att USA planerade denna attack tillsammans med Israel, med motivet att framställa alla muslimer som terrorister.

Med andra ord: man lägger skulden på judarna.

Har historien inte lärt oss någonting? Man vill ha en syndabock och då väljer man återigen judar. Exakt på samma sätt som Hitler gjorde.
Är det verkligen fotspår vi vill gå i?

Vi har (minst) en riksdagsman i Sverige som stödjer denna antisemitiska teori (AB). Han har dock inte ryggrad att stå för detta "eftersom det är en omöjlig debatt".
Fega kräk!

Han är Vänsterpartist. Vänsterpartiet hette tidigare VPK. K:et stod för "kommunisterna". Detta parti vill Mona Sahlin styra Sverige med.

Det finns tydligen fler rasister än Sverigedemokraterna som vill sitta i riksdagen. Frågan är bara vilka av dem som är farligast?
Det kommande riksdagsvalet börjar likna det mellan pest eller kolera.


Kommentarer
Postat av: Mika

Jag tror mycket väl att både USA och Israel är i stånd till sådana gärningar. Eller rättare sagt, globalistmaffian som styr dom länderna.. Det finns ju numera mycket som talar för att USA provocerade fram angreppet vid Pearl Harbor 1941, och frågan är om inte det finns krafter som tjänar på ett krig mot muslimerna. Det finns olika intresselager, och överst på toppen finns en liten elit som eftersträvar världsherravälde och global kontroll. Under dom finns andra intresselager. Den amerikanska vapenindustrin som vill tjäna pengar, höga militärer som vill ha krig eftersom deras finfina toppjobb annars sitter löst, och muslimska terrorister som gärna vill spränga något västerländskt. Dom övre skikten matar dom undre skikten och ser till att deras behov blir tillfredsställda.. åtminstone tillfälligt. Det är ett maktspel som pågår.. och att Bush bara hade varit president i sju månader ska du inte bry dig om. Han är inget annat än en marionett, precis som presidenterna före honom, och den nuvarande presidenten Obama. Jag skrattar varje gång medierna kallar honom "världens mäktigaste man".. snarare världens mest kände nickedocka..

2009-11-08 @ 11:33:34
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Jens

Ibland undrar jag vilken information dessa åsiktsproducenter har som jag inte har. Vad det är som gör er så tvärsäkra på hur det politiska spelet drivs. Sannolikhet? Moraluppfattning? Berätta hemligheten så jag förstår

2009-11-08 @ 11:46:57
Postat av: Erik Hellsborn

Jag tyckte detta i det stora hela var ett bra och läsvärt inlägg. Tråkigt bara du skulle blanda in SD i de här motbjudande konspirationerna.

2009-11-08 @ 14:50:54
URL: http://erikhellsborn.blogspot.com/
Postat av: Mika

För det första så läser dessa åsiktsproducenter väldigt mycket... och när man väl läst tillräckligt mycket så börjar man snart lägga ihop två och två.. jag är ingalunda en fanatisk USA-hatare, men det är ett faktum att dom dödat oskyldiga människor. Dom brandbombade 600.000 oskyldiga kambodjaner till döds och i Korea lurade dom ut flyktingar som dom lovat att skydda ut på en bro, och sedan bombade dom bron. Är det så konstigt om många är skeptiska till USA, eller rent av avskyr USA? Jag har själv ett väldigt rymligt samvete, så jag bryr mig inte så mycket. Det är bara att inse att ett fåtal väldigt rika och mäktiga män eftersträvar total makt och kontroll över jordens resurser. Några få skor sig på dom många. Så har det alltid varit? Vad är nytt?

2009-11-08 @ 14:53:59
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Maria

@ Erik:



Orsaken till att jag har nämt Sverigedemokraterna i detta inlägg är följande:

De får mycket kritik för sina politiska åsikter av riksdagspartierna. Så långt är allt i sin ordning, eftersom vi är en demokrati och man har rätt att säga sin mening.

Jag håller inte med Sverigedemokraterna i deras åsikter över huvud taget personligen, men det hör egentligen inte hit.

Men jag anser att kritiken mot dem inte blir trovärdig när vi har riksdagsledarmöter som stödjer antisemitiska konspirationsteorier eller är emot samkönade äktenskap.

Då känns det som om riksdagspartierna är hycklare, om de inte vågar kritisera sina egna som också har åsikter som riktar sig direkt mot folkgrupper.

Därför valde jag att nämna SD här.

2009-11-08 @ 15:17:15
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Mika

USA:s grundare var goda män som ville hålla sitt land borta från inblandning i utrikeskonflikter. En klok inställning. Och amerikaner har av tradition också haft en isolationistisk inställning. För att dom styrande ska få folket med sig krävs det mängder med propaganda och händelser som elfte september...

2009-11-08 @ 15:41:52
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Daniel Scythe

På sätt och vis så sätter du själv ihop fakta efter fakta på ett sätt som är värdigt vilken konspirationsteoretiker som helst.



Det enda vi vet än så länge är att vi har en riksdagsman i Sverige som stött kraven på en oberoende undersökning kring 9/11.



Sanningsrörelsen är inte en enhetlig rörelse utan det är mer ett samlingsnamn för olika människor och organisationer som ifrågasätter den officiella bilden av det som hände. Det samlingsnamnet innefattar allt från relativt sunda människor till veritabla galningar, allt från att peka på märkligheter i den officiella bilden till att blanda in världsomspännande konspirationer med uråldriga organisationer. Merparten blandar inte in Israel överhuvudtaget utan talar i princip bara om USA.



Så, du tar alltså en vänsterpartist som skrivit på ett upprop, hittar på att det innebär att han stödjer de delar av sanningsrörelsen som blandar in Israel i konspirationen och hittar sen på att det skulle innebära att vänsterpartiet är rasistiskt. Lite långsökt.



Det finns så mycket riktiga rasister och antisemiter där ute så det är bättre att lägga kraften på att bekämpa dem istället.

2009-11-08 @ 20:01:02
URL: http://danielscythe.blogspot.com/
Postat av: G.E Online

Den som påstår att amerikanske regeringen har nåt att göra med terrordåden mot WTC är lika dumma som de som förnekar ett förintelsen ägt rum.

2009-11-09 @ 16:03:33
URL: http://www.agilityforum.se/blogg
Postat av: Maria

Som vanligt kloka ord från dig, Göran! Det sammanfattar hela diskussionen.

Kärlek och respekt! =)

2009-11-09 @ 22:54:17
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0