Obehaglig konspirationsteori ger mig äckelkänslor

Det var inte så att jag satt morgonkaffet i vrångstrumpen nyss. Snarare var det så att jag ville kräkas. På morgonnyheterna på TV4 påannonserar dem ett av sina egna program som visas ikväll, "Kalla fakta", där man på fullt allvar lägger fram obehagliga konspirationsteorier om terrorattackerna i USA den 11 september 2001.

Det värsta i sig är kanske inte att TV4 visar skräpet, utan att en stor del av de svenska ungdomarna i åldrarna 19-25 är övertygade om att de fruktansvärda terrordåden var ett insiderjobb från USAs sida, att de attackerade sig själva. I vilket syfte är oklart.

Nu ska man ju också vara klar över att just denna åldersgrupp tillhör en skara där en stor del har gått i skola i 12 år utan att ha lärt sig varken stava eller läsa och är skrämmande dåliga på allmänbildning (en del av dem tror att AIDS är en utdöd sjukdom och de har ingen aning om vad Förintelsen var). Så att de sväljer en så obehaglig konspirationsteori som denna är väl egentligen inte så konstigt.
Det gör mig rädd att de är så pass förståndsbegränsade, men jag är inte förvånad.

Jag såg ett kort inslag där man visade en manifestation från Medborgarplatsen. De svenskar som stödjer och sprider denna teori är att döma av utseende och åsikter kommunister. Det vill säga: rena USA-hatare. Enligt dem är ALLT som kommer i från landet i väst av ondska.
Dessa människor skrämmer mig mer än Sverigedemokraterna.

Men det får mig också att fundera lite om medias roll i det kommande valet. För mig känns det märkligt att just Sverigedemokraterna är det mest omdiskuterade partiet i media, eftersom all publicitet är bra publicitet. Inget annat parti har fått så mycket gratisreklam som dem.
Därför är det rent hyckleri när chefredaktörerna för dessa tidningar låtsas vara motståndare till SD´s åsikter. Det är på grund av dem som SD´s väljarstöd ökar.

Och nu är det TV4´s tur. De spelar SD rakt i händerna med att presentera en så motbjudande teori som att USA själva skulle vara ansvariga för terrordåden. Det är just sådana påståenden som gör att SD får röster.

Där har vi verkligen en konspirationsteori att undersöka: svenska medias roll i SD´s ökade väljarstöd.

Hur man hjärntvättar en hel nation har vi sett exempel på tidigare. Och att hjärntvätta en generation som tror att jorden är platt som en pannkaka kan inte vara någon större utmaning. (AB)

Kommentarer
Postat av: Pelle

Ibland tror man på sin omgivning bara för att en annan majoritet som är långt mycket större gör detsamma och tidigare har gjort detta under en längre tid i denna grupp.Därmed innebär detta inte att allt är rätt naturligtvis vilket historien är det största beviset på.Du kan t ex knalla in på vilket bibliotek som helst och låna en bok som behandlar ämnet den stora depressionen / börskrachen år 1925 - 1929 som är ett exempel av många och ta del av vilka i detta samhälle som bar ansvar för att det gick som det gjorde där stora delar av det Amerikanska bankväsendet efter detta gjordes om från början.Idag är det ånyo personer som sitter och spekulerar kring hela länders infratruktur med deras ekonomi där det återigen visat sig vara fullt möjligt att hissa och sänka dessa länder på ren ekonomisk väg trots att det bara är ett fåtal av dessa herrar och damer i världen som nu sysslar med denna form av ekonomisk vinning där allt naturligtvis går lagligt till men är fullt genomförbart pga att dessa sitter på ett enormt stort kapital.Det är sedan länge känt att det är marknadsekonomin och inte våra politiker som styr vår välfärd beroende på upp och nergång i denna marknadsekonomi.Något som gjort sig helt synligt sedan industrirevolutionen kom.Något som folk för bara ca hundra år sedan inte skulle trott på för ens ca fem sekunder på.Så hur var det nu egentligen med denna idag duperade stora majoritet som tänkte till alla och där undvikande snabbt förklaras som rena stollar.Vill du tänka själv eller låter du andra tånka till dig !?.Och tror du på fullt allvar att de som så gärna sitter på makten i samhället vill att du ska tänka själv och då kanske börja fundera på vad som egentligen är rätt och fel !?

2009-11-01 @ 14:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0