Maud Olofsson gör självmål

Vill man vinna en debatt är det inte den smartaste idéen att ha Maud Olofsson i det ena muntliga ringhörnet. Jag är övertygad om att Olofsson är en fantastisk människa på alla sätt och vis, men talets gåva har hon inte. Inte något större ordförråd heller, vilket lätt kan tas för obildning.
Det blir helt enkelt inte alltid så bra när hon öppnar munnen.

När det dessutom gäller en så infekterad debatt som pågår i media just nu angående Sverigedemokraterna blir det ännu värre när hon uttalar sig (AB).

Mauds kommentar mot Jimmie Åkesson:

"Du bestraffar en hel grupp människor"

Med andra ord exakt det Kristdemokraterna gör med homosexuella, som hon sitter i en allians med: bestraffar en hel grupp människor.

Man måste ha hållbara och trovärdiga argument när man debatterar mot ett politiskt parti med minst sagt kontroversiella åsikter. Då kan man inte kasta sten i glashus. Väljarna tappar förtroendet då.

Vad Maud Olofsson gör - och statsminister Reinfeldt gjorde igår - är att indirekt göra skillnad på människor själva. De kritiserar SD för deras invandrarpolitik, men inte KD för deras homofobi.

Utan att säga det med ord, är det underförstått att det är ok att vara fientlig mot homosexuella men inte mot invandrare.

Då faller hela grundargumentet att alla människor har lika värde.

Alliansen bör nog rensa upp i sitt eget led först, innan man läxar upp andra. Annars är risken nämligen att poängen tillfaller motståndarlaget, och det är väl inte meningen. Eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0