Ni ska sköta ert jävla jobb!

Att det är skillnad på folk och folk vet vi. Och talesättet "gör som jag säger - inte som jag gör" anammas ganska ofta i politiska kretsar. Det är förvånasvärt ofta politiker anser sig vara lite mer än oss andra dödliga och av någon märklig anledning tar de sig friheter som vi andra inte kan. De känner att de inte behöver följa lagar och förordningar i samma utsträckning. Ironiskt nog är dessa lagar och förordningar någonting de själva tagit fram.

När arbetsmarknaden ser ut som den gör och vi har rekordmånga arbetslösa i landet, blir denna målgrupp tyvärr också granskad och förhånad av byråkratin.
I våras läste jag om en kvinna som blev av med sin a-kassa när hon gick på sin egen mammas begravning. Och bara häromdagen fick vi lästa om en kvinna som hade skrivit en bok om hur det är att vara arbetslös, men hon fick inte tillstånd att signera boken för det räknades som "jobb".

Hur i helvete kommer det då sig att folkvalda politiker bara kan strunta i att gå till jobbet och istället göra reklam för sin deckare?
(Expressen)

Om en arbetslös person inte ens kan gå på sin förälders begravning EN DAG utan att bli av med sin a-kasseersättning ska inte riksdagspolitiker som har en väldigt hög lön för att vara där bara kunna strunta i sitt jobb ostraffat.
En arbetslös idag har cirka 10 500 kronor att leva på i månaden. Som mest! Jag tippar på att Bodström har en månadslön på minst 50 000 för att närvara i riksdagen.

Vore det då inte rimligt att när han inte är där (vilket tydligen inte är så ofta) också får avdrag på samma sätt som de arbetslösa får? Eller står han på något sätt högre upp i näringskedjan än dem som för tillfället inte har någon anställning?

Inte nog med att Bodström och co missbrukar väljarnas förtroende - de pissar dessutom arbetslösa rakt i ansiktet. Det finns hur många medborgare som helst som står utan jobb just nu, och flertalet av dem skulle vara glada om de hade ett jobb att gå till. I synnerhet ett jobb med den månadslönen som dessa skolkande politiker har.

Det som äcklar mig allra mest är inte att de försöker smita från sina arbetsuppgifter som de både har bra betalt för att utföra och dessutom är folkvalda att göra. Nej, det är att de försöker bortförklara sitt beteende och kommer med dumma ursäkter. De har inte ens vett nog att skämmas.

De är inte ledsna över att de har "missuppfattat läget" (vilket är den vanligaste uräkten politiker kommer med när de har blivit påkomna med handen i kakburken). De är bara ledsna över att de har blivit avslöjade.

Ni ska sköta ert jävla jobb och inte komma med ursäkter för att ni inte sköter det!!!







Kommentarer
Postat av: Peter Andersson

Förstår om du blir förbannad utifrån den vinkling Expressen har på Kalla faktas s.k "nyhet". Har ett blogginlägg själv om detta. Bodström ger fakta själv på sin blogg. Uselt av Expressen att fortsätta kampanjandet.



Jag förstår också om du blir förbannad på att samma riksdag som genom beslut om "hårdare tag" mot arbetslösa gör så här (om Expressens bild skulle vara sann). Möjligen kan man notera att Bodström tillhör de ledamöter som haft helt andra förslag om bättre, inte sämre, för arbetslösa.



Sen..är det f-n så få som skulle acceptera arbetstider och annat som riksdagsledamöterna har i sina jobb. Ens för de 54.000 som riksdagsarvodet är idag. Skitbra ersättning ( inte detsamma med "LÖn". ) jämfört med många "vanliga" yrkesgrupper men riktigt uselt jämfört med andra länders parlamentariker. Men att försvara att folkvalda ska ha rimliga ersättningar brukar vara ganska omöjligt...Oavsett hur rimligt det faktiskt är.



2009-10-11 @ 16:42:36
URL: http://peterlandersson.blogspot.com
Postat av: Maria

Det finns sjuksköterskor i landet med en grundlön på 16 000 kronor som har både sämre arbetstider och ett mer krävande jobb än riksdagsledamöter.

Och att påstå att många arbetslösa inte skulle accpetera dessa obekväma arbetstider för den ersättningen stämmer inte.



Trist för Bodström (och alla andra) om de felaktigt blivit anklagade av både "Kalla fakta" och Expressen att inte närvara när de borde - men det måste vara den enklaste sak i världen att så fall bevisa sin oskuld.

Närvaron i riskdagen registreras troligen.



Sedan är jag helt övertygad om att samtliga riksdagsledamöter tar ut hela sitt arvode även när de promotar en deckare eller utför andra uppdrag.



Det är inte synd om dessa politiker - det är synd om dem som röstar på dem.

2009-10-11 @ 16:53:07
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Nils Dacke

Driver du med oss Peter? Är 54.000 i månaden plus livslång pension dålig ersättning, så dålig att det är svårt att rekrytera folk till att nöta bänk och vara en lydig apa. Tyvärr så är din trovärdighet noll då du själv ingår i politikeradeln med din position som heltidsanställd tyckare.

2009-10-11 @ 17:32:26
URL: http://dackecountry.blogspot.com
Postat av: Lilla O

Har också väldigt svårt att tycka synd om politikerna i Riksdagen. Det här med att ha så många jobb samtidigt och påstå sig sköta dem verkar vara vanligt både bland toppolitiker och företagspampar. Jag är skeptisk.

2009-10-11 @ 22:16:11
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0