Bokrecension - Jeffery Deaver: "Det trasiga fönstret"

Jeffery Deavers senaste spänningsroman - "Det trasiga fönstret" - har liksom hans tidigare böcker ett högt tempo och många oväntade vändningar.
Problemet är bara att när man har läst ett par böcker av Deaver förväntar man sig de överraskningar som han levererar och därför känns de förutsägbara. Men det hindrar inte böckerna från att vara underhållande, för det är dem.

I denna bok jagar privatutredare Lincoln Rhyme - som är totalförlamad från halsen och ner - tillsammans med sin ständige kompanjon och partner Amelia Sachs en hänsynslös (vad annars?) mördare som utnyttjar informationssamhället för att snärja sina offer.
Mitt i boken är det vansinnigt mycket tekniskt språk som gör att jag ofrivilligt gäspar men jag måste ändå ge Deaver heder för att han faktiskt berör ett känsligt ämne -  att hur vi genom våra bankkort, kreditkort samt diverse bonuskort på olika butikskedjor lämnar elektroniska spår efter oss och på så sätt kan varje steg vi tar övervakas.

Deavers böcker påminner egentligen mest om filmmanus - och jag tror att berättelserna skulle komma ännu mer till sin rätt på vita duken (som den förträffliga "I samlarens spår" med Denzel Washington och Angelina Jolie). "Det trasiga fönstret" är inte heller hans bästa bok utan känns mer som en axelryckning. Den är ok - varken mer eller mindre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0