Sluta dalta med ondskan!

Jag har sett på nyhetssändningarna idag där man gång på gång spelat upp sekvenserna då de två planen flyger rakt in i World Trade Center. Jag reagerar fortfarande likadant som jag gjorde för åtta år sedan - jag mår illa, jag blir förtvivlad, jag känner avsky och ilska, jag känner mig kränkt.
Känslorna blir inte lindrigare med åren.

Det som dock gör mig mest illamående idag - och som faktiskt gör att jag skäms - är att vi för närvarande har TRE personer med svenska pass häktade i Pakistan, misstänkta för samröre med den terrororganisation som låg bakom de fruktansvärda terrordåden den 11 september 2001.
Av hänsyn och respekt för de omkomna den dagen vägrar jag att sätta ut namnen på varken terrormisstänkta eller terrornätverk - jag vill inte smutsa ner min blogg.

Jag mår illa för att jag har finansierat försvaret för den person som satt fängslad på Guantanamobasen i 930 dagar och nu återigen är misstänkt för samröre med terrorister. Jag skäms över den naiva attityden mina landsmän har till Guantanamolägret - att alla som satt fängslade där var oskyldiga lamm, offer för den amerikanska paranojan.

Terrorister står lägre i näringskedjan än fästingar. Jag förväntar mig att svenska myndigheter inte lyfter ett finger för att hjälpa de tre häktade - trots att de har svenska pass.
Att försvara terrorister är ett brott mot mänskligheten. Terrordåd är ren ondska.

Nu får det fanimej vara nog med daltandet.

Källa: Svd, AB

Kommentarer
Postat av: ina

Word!

Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Jag har också reagerat på detta daltande, men det gäller iofs inte bara terrormisstänkta, utan i stort sett alla brottsmisstänkta i det här landet.

Nu handlade ju ditt inlägg inte om dom, utan om terror.

Jag hoppas som du, att svenska myndigheter INTE kommer att lägga ner några pengar på att försöka få hem dom. Dom kan sitta där dom är.

2009-09-11 @ 20:45:48
URL: http://www.inaslillaliv.blogspot.com/
Postat av: eva

Jag är nog en av de som inte dömer direkt men har du rätt så håller jag helt med dig.

2009-09-11 @ 22:13:55
Postat av: Johanna

Kan bara hålla med! Sluta dalta med dessa människor, terrorister är inte vatten värda. Punk.

2009-09-12 @ 09:46:10
URL: http://johanna-jojo.blogspot.com
Postat av: Nisse

Respekt Maria!

Du skriver så bra och sätter känslan rakt på spiken!



Kram Nisse

2009-09-13 @ 00:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0