Den svenska avundsjukan gör sig hörd igen

Egentligen har jag ingen energi att kommentera anklagelserna att kronprinsessparets bröllopsresa är en muta (EX) och är inte heller förvånad över att anmälningar har kommit in eftersom de som är emot monarkin försöker hitta nackdelar med den var de än kan.
Det är bara tröttsamt.

Först är man jätteupprörd över att "skattebetalarna" får stå för kostnaden av kronprinsessparets bröllop och bortser helt ifrån att det förmodligen gav ett enormt tillskott i statskassan. Men av princip ska det gnällas ändå.
När sedan en privatperson betalar för kronprinsessparets smekmånad (kanske för att de ska slippa att ha blodtörstiga paparazzis ständigt i hälarna) som bröllopspresent då är det också fel!

Borde man inte vara konsekvent i sin kritik och istället då vara glad över att denna kostnad inte gick ut över "skattebetalarna" (om det nu var en stor fråga när det gällde själva bröllopet)?

I grund och botten handlar dessa anmälningar bara om en enda sak: avundsjuka. Och det är en föga smickrande egenskap.

Undra om medel-Svensson också då är beredda att skatta för sina bröllopsgåvor eller om det bara ska gälla kungafamiljen? Det förtäljer inte historien.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Håller med. Bara ren och skär avundsjuka. Man blir så trött.

2010-08-09 @ 19:30:43
URL: http://theworldofjohanna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0