Anna Anka-litteratur?

Sophie Kinsellas serie böcker om den köpglada Rebecca Bloomwood har blivit väldigt uppskattade av unga flickor i västvärlden. I synnerhet dem som tror att shopping är en religion.
Själv blev jag ganska illa berörd när jag läste "En shopaholics bekännelser". Visst är den hysteriskt roligt skriven, men jag misstänker att det mörka budskapet om ett allvarligt missbruk och sensmoralen går förlorad på den målgrupp (tonårsflickor) som den riktas till.

Kort och gott handlar boken om finansreportern Rebecca som finner lyckan i livet av att shoppa. Gärna dyra märkeskläder. Hennes konton är överkasserade men självklart inser hon inte allvaret i detta.

Tidigare har jag bara läst en bok av Kinsella. Det jag verkligen uppskattar med hennes språk är de humoristiska formuleringarna. Det är klassisk chicklitt som följer ramarna - man får det man förväntar sig. Böckerna ska underhålla för stunden men är knappast någonting man lägger på minnet.
Självklart finns det bättre chicklitt än just "En shopaholics bekännelser". Den andra boken jag läst av Kinsella - "Mina hemligheter" - var betydligt mer läsvärd och roande.

"En shopaholics bekännelser" är en söt bagatell med humoristisk språk. Lättläst, lättsmält och lättglömd. Men jag kommer förmodligen vid tillfälle att läsa fortsättningen på Rebeccas öden och äventyr för att se om flicksnärtan så småningom skärper till sig.

Betyg: 2 av 5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0