Positiv trend

Nu för tiden (när jag använder det uttrycket så känner jag mig som jag kommer ifrån en annan tidsera, men faktum är att när jag var tonåring så kommunicerade man ansikte mot ansikte istället för via textmeddelanden på mobilen) kan man uträtta de flesta ärenden hemifrån.

En av de tjänster jag utnyttjar mest på nätet är mina biblioteksärenden. Jag letar i bibliotekskatalogen, reserverar böcker jag vill läsa, lånar om. Man sparar mycket tid på att göra så, även om jag inte alls har någonting emot att fysiskt besöka biblioteket (älskar miljön). Men ibland hinner man inte alltid med och då är det oerhört bekvämt att kunna göra sina ärenden på ett par minuter vid köksbordet.

Härom dagen letade jag efter ett par böcker som fanns på min "vill-läsa-lista". Samtliga av dem var redan utlånade så jag fick ställa mig i lånekö.
Och där har vi också en utveckling som har gått framåt: när böckerna finns inne får jag ett mail från biblioteket som välkomnar mig att hämta dem.

Att alla böcker jag ville låna redan var utlånade ser jag som en positiv trend. Det måste ju innebära att det är många människor som tar del av den fantastiska förmånen vi har att kunna låna böcker gratis.
Den förmånen måste vi vara rädda om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0