Svenskarna är nog ganska kloka ändå

Trots att den mest förankrade egenskapen i den svenska folksjälen - avundsjukan - mer än någonsin lyser igenom i samband med kronprinsessbröllopet imorgon, finns det ändå svenskar som är riktigt förnuftiga och kloka. Faktum är att de verkar vara i majoritet (AB).

Till skillnad mot vad man kan tro, så verkar inte Svenska kyrkans huvudsakliga uppgift vara att sprida Guds ord utan att engagera sig i frågan om brudöverlämningen. Någonstans på vägen har Svenska kyrkan fått den uppfattningen om att de ska vara förmyndare åt folket.
Där har de förmodligen tagit sig lite vatten över huvudet, eftersom rekordmånga medlemmar väljer att lämna kyrkan. De som gör det kanske inte känner att de behöver en förmyndare utan kan fatta sina egna beslut och anser att Svenska kyrkan och dess präster borde ägna sig åt viktigare saker än hur en bröllopsceremoni ska se ut (vild gissning bara).

Vår älskade kronprinsessa har i alla fall folkets stöd, vilket gör mig alldeles varm i hjärtat. Självklart ska hon och hennes blivande make få bestämma själva hur deras bröllop ska se ut.

Enligt lag får inte kungafamiljen uttala sig i politiska frågor och har inte längre någon som helst politisk makt. Däremot är de den enda familjen i Sverige som måste gifta sig i Svenska kyrkan. Där har dem inget val. Det om något känns förlegat eftersom kyrka och stat tack och lov numera är åtskillda.

Självklart ska även kungafamiljen ha religiös frihet! I synnerhet när vi har en kyrka som ägnar sig åt allt möjligt annat än det den borde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0