Blir maten billigare nu?

Jag har ingen större förkärlek till matvarubutiker á la lågbudget (faktum är att jag har svårt för lågbudget över huvud taget, vare sig det gäller mat, filmer eller resor). Förmodligen skulle jag hellre svälta ihjäl än att handla på Lidl, men Willys går bra (framför allt för att den butiken som ligger i kommunen har en mycket bra avdelning med färska grönsaker och frukter).

Alldeles nyss var jag förbi Willys en sväng för att handla just mat. Inga problem. Hittade det jag ville ha. Men det är sedan, när man ska betala, som problemen uppstår.
Kassörskor - vare sig man handlar där eller på ICA Maxi - är tydligen sååå 1983. Nu för tiden ska man antingen scanna in varorna direkt när man tar dem, eller som på Willys: vid kassorna. Där har man numera "självbetjäningskassor". Det innebär att man själv gör det kassörskorna tidigare gjorde: scannar sina varor och betalar sedan i en automat.
Tio sådana kassor finns på Willys. Endast två är bemannade. Resten av personalen springer omkring som yra höns kring de obemannade kassorna och hjälper förvirrade kunder, för det är inte ett komplikationsfritt system.

Om jag nu ställer mig i en obemannad kassa borde det rimligtvis bli så att mina varor blir billigare. Eller hur? Jag gör ju deras jobb.

Hurra för självbetjäning! Jag har alltid tyckt att priserna på livsmedel i landet varit på tok för höga. Nästa grej blir väl just att jag ska prissätta mina varor själv också.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med dig. Vi vill inte ha, eller i alla fall inte betala fullt pris om gör kassörskans jobb. Behåll bemannade kassor och låt kassörskorna behålla jobbena.

2010-03-30 @ 14:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0