Banne mig helt briljant, Gerhardsen!

Två små barn och deras filippinska mor hittas med halsarna avskurna i deras hem i Hammarby sjöstad. En lägenhet som en svartarbetande städerska omöjligen kan ha råd med. Barnens far, en deprimerad förtidspensionär, är en av de misstänkta för dådet.
Den surmulne polisinspektören Einar Eriksson har dessutom försvunnit spårlöst. Just när hans medarbetare behöver honom som mest för att lösa de fasansfulla morden.

"Vyssan lull" är Carin Gerhardsens tredje bok i "Hammarbyserien", där vi får följa kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor. Gerhardsen växer med uppgiften - för varje bok blir intrigen tätare och hennes förmåga att knyta ihop många trådar är rent av imponerande.
Som en röd tråd genom alla tre böckerna är Gerhardsens förmåga att hålla sina läsare på helspänn från allra första sidan och att upplösningen är allt annat än förutsägbar.

Tempot på språket är högt, detaljerna många men ingenting lämnas åt slumpen. Gerhardsen är mycket noggrann i uppbyggnaden av sina böcker. Det märks framför allt på sättet hon galant knyter samman historier.
"Hammarbyserien" ska läsas i kronologisk ordning, annars riskerar man att gå miste om mycket av Gerhardsens briljans.

Jag vågar även påstå att Gerhardsen är snäppet modigare än samtida författare i samma genre, då hon tar sig an det otäcka i samhället, det vi oftast blundar inför. Det vi inte vill se.
Otåligt väntar jag nu på del fyra.

Betyg: 4 av 5.

Vyssan lull




Kommentarer
Postat av: Tress

Åh nu ser jag verkligen fram mot att drunkna i denna bok!



Kramar

Tress

2010-05-25 @ 10:16:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0