När hatet kommer nära

Jag har två kollegor som bor i en lantlig idyll i utkanten av kommunen. Ett vackert inrett hus med pool på tomten. Ni vet ett sånt där hem som man ser i inredningstidningar och hoppas på att själv få bo i när man blir stor. 
Jag har än så länge bara sett bilder på huset och tomten. Men jag har bjudit in mig själv till nästa sommar då jag tänker ligga vid deras pool i en hel dag och bara dricka en massa paraplydrinkar och fortsätta drömma om att en dag få bo så själv.

Det är ett sånt där område som utstrålar lugn och harmoni. Ett sådant område som man vill bo i.

Förra helgen hände dock någonting i den lantliga idyllen. Någon kastade ägg på mina kollegors bil och spraymålade ordet "BÖG" i rött på deras soptunna.

Av attacken att döma kan jag bara ana att de som utförde dådet ville visa att de inte samtyckte med att ägarna till huset var två män som har valt att leva tillsammans.

Den här händelsen gör mig äcklad, vansinnigt arg och ledsen. Men jag skäms också. Jag skäms över att det finns människor idag som bär på så mycket hat och fördomar att de begår kriminella handlingar för att visa sin ståndpunkt.

Vad är det som driver en del människor att bete sig på det sättet? Vad är det som får dem att vandalisera någon annans hem?
Är det avundsjuka för att de själva inte är lyckliga inombords? Att de själv inte har hittat någon att dela sitt liv tillsammans med?
Troligtvis kommer de ju aldrig att göra det heller. Ingen egenskap är så oattraktiv som bitterhet och hat.

Det här är dessvärre ingen unik händelse. Det är bara en i mängden. Dagligen blir människor hånade, misshandlade och utsatta för glåpord på grund av sin sexuella läggning. I Sverige.

Det är inte ok. Det är helt jävla oacceptabelt.

HOMOSEXUALITET ÄR INGET VAL. HOMOFOBI ÄR DET.







Kommentarer
Postat av: Sabina

Fy sjutton så tråkigt att höra. Helt ¤%&/( galet att folk kan göra så här. Blir oxå super arg, låt människor vara i fred.



Bra där att du bjudit in dig själv på poolhäng å paraplydrinkar nästa sommar, sånt gillar vi;)



//Sabina

2010-11-08 @ 17:24:29
URL: http://grewe.blogspot.com
Postat av: Tress

Kan inte annat än att hålla med dig i allt du skriver!!

Kramar!

2010-11-08 @ 17:39:03
Postat av: Thomas

Jag blir mörkrädd när jag försöker föreställa mig hur det inre, hos en människa som utfört ett sånt dåd, verkligen ser ut. Men känner ändå mer smärta än ilska. Smärta för att det finns människor som mår så pass dåligt. Och förtvivlan för att jag blir hatisk mot någon som dessvärre redan ligger och kravlar på samhällets botten. Måla om soptunnan, putsa bilen och ge kärlek tillbaka. Det svåraste man kan göra.

2010-11-08 @ 19:24:11
Postat av: Peter Svanberg

För jvlgt!

2010-11-09 @ 00:30:56
URL: http://petersvanberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0