Välj plastikkirurg med hjärnan - inte plånboken

De senaste veckorna har jag läst ett antal bekymrande artiklar om en svensk tjej som åkte till Polen för att förstora sina bröst (HÄR bland annat) innan sitt stundande bröllop men aldrig vaknade upp efter operationen.

Av vad jag har förstått så åker svenskar utomlands för att göra plastikingrepp för att det är billigare där. Ja, man kan ju spara flera tusen!

Av just det skälet är min sympati väldigt liten. Ska man göra kirurgiska ingrepp så ska man välja det bästa alternativet - inte det billigaste.

Det finns orsaker till att girighet är en av dödssynderna.

I dag är det mer en regel än undantag att man ska förstora sina bröst, stympa sitt könsorgan, fylla läpparna till storleken av falukorvar. Till och med öronsnibbarna ska fyllas ut.

Min ärliga uppmaning till er som funderar på plastikingrepp är:

GÅ EFTER REKOMMENDATIONER!

Gör man ett kirurgiskt skönhetsingrepp på en seriös svensk klinik så ingår efterbehandling och ett besök ett halvår efter genomförd operation. Det är möjligt att man kan få ett halvårsbesök på en polsk klinik också men då ska man betala för ytterligare en resa dit och då är "poängen" med att spara pengar bortkastad.

På en svensk klinik kan man även kommunicera med läkarna på sitt modersmål vilket underlättar missförstånd och vid en eventuell felbehandling kan man inte sedan anklaga läkarna för att "de förstod inte vad hon sa" (vilket är en idiotisk anklagelse eftersom man måste ha förstått redan innan att det problemet skulle uppstå).

Uppstår det komplikationer efter en operation på en svensk klinik så får man omedelbart komma in för vård.

Så, flickor med plastikkirurgidrömmar:

VÄLJ ALDRIG DET BILLIGASTE ALTERNATIVET - VÄLJ DET BÄSTA!

Fråga runt bland bekanta. De flesta gör ju ingrepp idag så det lär ju inte vara någon brist på erfarenheten.

Ni kommer att tacka mig för det här rådet.
Tro mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0