Blåbär/chokladkräm

Helt ärligt: den blåbärscurd som jag gjorde igår blev en fullständig katastrof. Den blev rinnig till konsistensen och färgen såg ut ungefär som om jag hade slängt ner några smurfar i en mixer. Blev oerhört besviken men när jag sedan letade efter andra curdrecept på nätet upptäckte jag att just temperaturen var viktig. Bra att veta till nästa försök.

Någonting som dock blev väldigt bra var den blåbär/chokladkräm som jag testade. Den får ungefär samma konsistens som Nutella och ska användas som pålägg på till exempel scones eller croissanter.

INGREDIENSER:

150 gram mjölkchoklad (här är jag Marabou trogen)
0,5 dl grädde
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker eller ½ vaniljstång
25 gram smör
50 gram blåbär

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp grädden tillsammans med honung och vanilj. Ta bort kastrullen från värmen och har du haft i vaniljstång tar du bort den nu.
Lägg i chokladen (som är bruten i mindre bitar) och rör om så att den smälter. Rör i smör och blåbär. Häll upp i en ren glasburk och låt svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0