A och O för träningen

Jag har alltid med mig min träningsdagbok till gymmet. Den är "no go item". I den antecknar jag allt nödvändigt innan, under och efter mitt träningspass: tidpunkt, dag, antal timmars sömn, uppvärmning, vilka muskelgrupper jag kör, kg/reps, övningar, hur länge passet varade, vad som kändes bra och dåligt, framsteg och bakslag.

Den främsta fördelen med att föra dagbok över sin träning är att man inte riskerar att bara stå och stampa på samma ställe utan att man faktiskt är lite tvingad att gå vidare. Att köra samma vikter och övningar år efter år ger ingenting - kroppen måste hela tiden utmanas.

Själv byter jag ut mina styrkeövningar med jämna mellanrum. Dels för att utmana muskelgruppen, dels för att jag inte ska bli uttråkad och tappa inspirationen.

Idag fick sig triceps och mage en rejäl genomkörare och efter det ett högintensivt spinningpass på 55 minuter. Nu är jag ganska mör!


Det finns oerhört många olika träningsdagböcker. Just den här passar mig bäst. Den kommer från Fitnessförlaget och går att beställas på bland annat Gymgrossisten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0