Bigarråer och pesto

Min outfit i förmiddags var en bikini. Vid tiotiden tog jag en bok (Ann Rosmans "Porto Francos väktare"), satte mig till rätta i solstolen på balkongen och började läsa.

Där blev jag kvar ett par timmar innan jag beslutade mig för att uträtta lite ärenden på byn. Handla mat bland annat.

Willys har utan konkurrens den bästa grönsaks/fruktdisken i hela kommunen och dagen till ära hade de fina bigarråer. Så dem gjorde jag en liten kaka på när jag kom hem.


Väldigt enkel:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en fyrkantig ugnsform med löstagbar kant. Blanda ihop 2,5 dl strösocker, 2,5 dl vetemjöl, 2 ägg och 75 gram smält smör/margarin till en jämn smet.
Häll smeten i formen, kärna ur valfri mängd bigarråer och strö över samt lite mandelspån.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter. Skär upp i valfri storlek när kakan har svalnat lite. Supergott!

Och kan det här bli bättre?


Kronärtskockspesto! Helgens uppgift blir att laga någonting smarrigt med den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0