Blåbärsmuffins med vit choklad
Jag har svårt att tänka mig en bättre kombination än blåbär och vit choklad. Idag fick de mötas i goda muffins.
INGREDIENSER:
100 gram smör/margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 gram blåbär
100 gram vit choklad
flagad mandel
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen tillsammans med strösocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten. Tillsätt hackad vit choklad och blåbär och rör om försiktigt så att bären inte går sönder och färgar hela smeten lila.
Klicka smeten i formar och strö över flagad mandel.
Grädda på 225 grader i 10-15 minuter till muffinsen fått färg.
INGREDIENSER:
100 gram smör/margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 gram blåbär
100 gram vit choklad
flagad mandel
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen tillsammans med strösocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten. Tillsätt hackad vit choklad och blåbär och rör om försiktigt så att bären inte går sönder och färgar hela smeten lila.
Klicka smeten i formar och strö över flagad mandel.
Grädda på 225 grader i 10-15 minuter till muffinsen fått färg.
Kommentarer
Postat av: Fia
Guuu så gott!
Postat av: Therés
Blåbär och vit choklad är alltid gott, har du provat med hallon också? Det är fint det med. Fina formar du har använt föresten!
Postat av: Maria
Jag ska absolut testa och göra dessa med hallon också! Har lite i frysen. Formarna är inte bara söta utan de bästa tänkbara att göra muffins i.
Trackback