Kladdkaka med tryffel
Många passagerare lämnar kvar lästa skvallerblaskor ombord vilket gör att jag a) är mer uppdaterad i skvaller än vad jag anser vara sunt b) hittar många nya recept att testa.
I ett nummer av Svensk Damtidning hittade jag receptet på Kladdkaka med tryffel. Betoningen ligger på kladd. Jag testade att göra denna i förmiddags.
INGREDIENSER:
200 gram smör/margarin
3 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 ägg
2 dl vetemjöl
tryffel:
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
hackade nötter på toppen om man vill
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och rör ner socker, vaniljsocker och kakao. Tag smeten från värmen och rör ner ett ägg i taget. Blanda ner vetemjöl.
Grädda i en ugnsform med löstagbar botten (jag valde en fyrkantig idag) i 15 minuter på 175 grader.
Värm grädden och chokladen och bred den över kakan. Strö över nötter om det önskas. Skär sedan upp i små bitar.
I ett nummer av Svensk Damtidning hittade jag receptet på Kladdkaka med tryffel. Betoningen ligger på kladd. Jag testade att göra denna i förmiddags.
INGREDIENSER:
200 gram smör/margarin
3 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 ägg
2 dl vetemjöl
tryffel:
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
hackade nötter på toppen om man vill
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och rör ner socker, vaniljsocker och kakao. Tag smeten från värmen och rör ner ett ägg i taget. Blanda ner vetemjöl.
Grädda i en ugnsform med löstagbar botten (jag valde en fyrkantig idag) i 15 minuter på 175 grader.
Värm grädden och chokladen och bred den över kakan. Strö över nötter om det önskas. Skär sedan upp i små bitar.
Kommentarer
Postat av: Fia
Ser riktigt god ut!
Postat av: Sabina
OMG!!!
Trackback