Fredagspanelen om komplimanger och frivillig ensamhet

Det höga antalet tjänstgöringstimmar de senaste veckorna gjorde att jag idag fick vara hemma och sova, baka, sova, läsa en halv deckare, sova och köra ett efterlängtat spinningpass.
Innan det är dags för "The Killing" (bra serie, inte sant?) och lite sova igen så passar jag på att göra veckans Fredagspanel.

1. HUR MÅNGA NÄRA VÄNNER HAR DU?

Inte alls många eftersom jag rensade skoningslöst i bekantskapskretsen för ett par år sedan. Ett jobbigt steg att ta men efteråt kändes det befriande och det var rätt val att göra.
Jag är medveten om att jag har svårt för att lita på människor - andra kvinnor i synnerhet eftersom de har en tendens att läcka som såll. Förtroenden ger jag bara till mina killkompisar numera. Om ens dem.

2. HUR REAGERAR DU PÅ KOMPLIMANGER?

Beror på hur äkta de är. Ytliga komplimanger går mig förbi. Men de där oväntade och ärliga gör mig oerhört glad.
De värmer i hjärtat. Över lag tror jag att vi behöver bli bättre på att berömma andra människor runt omkring oss istället för att fokusera så jädra mycket på vad "andra" har för fel och brister.

3. MINNS DU DIN FÖRSTA KÄRLEK?

Nej, men de största kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

4. VAD ÄR DET "SVENNIGASTE" DU ÄGNAR DIG ÅT?

Åker pendeltåg. Om än motvilligt.

5. ÄR DU BRA PÅ ATT VARA ENSAM?

Mycket bra! Jag måste verkligen få egentid. Jag kan bli stressad över kraven att man måste umgås och ha varje ledig stund uppbokad med någon annan. Mitt behov av att få vara ensam emellanåt kanske beror på att jag har ett jobb där man är väldigt social. Då behövs tystnaden när man är ledig.
Jag tror de flesta skulle behöva öva sig på att kunna vara ensamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0