Smarrig nationaldagsmiddag
Jag tror inte att jag någonsin kommer att göra min lax på något annat sätt i framtiden än på det jag gjorde idag! Det blev så vansinnigt gott. Inte alls svårt heller. Ugnsbakad lax med ett täcke av kronärtskockshjärtan, parmesanost, vitlök och basilika.
Håll i hatten så gott!
INGREDIENSER:
4 laxfiléer (finns frysta i 4-pack)
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl grovt riven parmesanost
2 stora vitlöksklyftor
2 msk majonnäs (gärna Hellmans light)
färsk basilika efter smak
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Hacka kronärtskockorna grovt. Riv parmesanosten och pressa vitlöksklyftorna. Blanda samman i en skål, bind ihop med majonnäs. Krydda sedan efter smak med hackad basilika, salt och peppar. Ställ sedan in blandningen i kylen ett tag (detta kan man förbereda flera timmar innan laxen ska tillagas).
Lägg laxen i en ugnsform och fördela kronärtskocksblandningen över. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 250 grader och ställ laxen i ett par minuter under grillelementet så att täcket får fin färg.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-003_151415684.jpg)
Eftersom det är nationaldagen idag så har jag dispens och får äta vita kolhydrater så jag serverade färskpotatis till laxen. En helt fantastisk måltid!
Håll i hatten så gott!
INGREDIENSER:
4 laxfiléer (finns frysta i 4-pack)
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl grovt riven parmesanost
2 stora vitlöksklyftor
2 msk majonnäs (gärna Hellmans light)
färsk basilika efter smak
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Hacka kronärtskockorna grovt. Riv parmesanosten och pressa vitlöksklyftorna. Blanda samman i en skål, bind ihop med majonnäs. Krydda sedan efter smak med hackad basilika, salt och peppar. Ställ sedan in blandningen i kylen ett tag (detta kan man förbereda flera timmar innan laxen ska tillagas).
Lägg laxen i en ugnsform och fördela kronärtskocksblandningen över. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 250 grader och ställ laxen i ett par minuter under grillelementet så att täcket får fin färg.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-003_151415684.jpg)
Eftersom det är nationaldagen idag så har jag dispens och får äta vita kolhydrater så jag serverade färskpotatis till laxen. En helt fantastisk måltid!
Kommentarer
Trackback