Somriga gubbrörapajer
Mamma fyllde 60 år igår. Det blev inget stort firande men jag bjöd henne i alla fall på god mat. Till förrätt/tilltugg gjorde jag Gubbrörapajer.
Dessa slängde jag ihop på måfå, därför finns det inget exakt recept men jag skriver ner på ett ungefär.
INGREDIENSER:
pajdeg (räcker till cirka 12 minipajer):
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gram margarin
2-3 msk kallt vatten
fyllning:
kokt färskpotatis
rå gul lök
anjovis
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Låt stå i kylen minst en halvtimme. Tryck sedan ut degen i en minimuffinsplåt.
Lägg sedan i potatis, lök och anjovis i pajskalen. Fyll upp med äggstanningen. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader.
Härligt somriga små pajer!
Dessa slängde jag ihop på måfå, därför finns det inget exakt recept men jag skriver ner på ett ungefär.
INGREDIENSER:
pajdeg (räcker till cirka 12 minipajer):
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gram margarin
2-3 msk kallt vatten
fyllning:
kokt färskpotatis
rå gul lök
anjovis
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Låt stå i kylen minst en halvtimme. Tryck sedan ut degen i en minimuffinsplåt.
Lägg sedan i potatis, lök och anjovis i pajskalen. Fyll upp med äggstanningen. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader.
Härligt somriga små pajer!
Kommentarer
Trackback