Somriga gubbrörapajer
Mamma fyllde 60 år igår. Det blev inget stort firande men jag bjöd henne i alla fall på god mat. Till förrätt/tilltugg gjorde jag Gubbrörapajer.
Dessa slängde jag ihop på måfå, därför finns det inget exakt recept men jag skriver ner på ett ungefär.
INGREDIENSER:
pajdeg (räcker till cirka 12 minipajer):
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gram margarin
2-3 msk kallt vatten
fyllning:
kokt färskpotatis
rå gul lök
anjovis
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Låt stå i kylen minst en halvtimme. Tryck sedan ut degen i en minimuffinsplåt.
Lägg sedan i potatis, lök och anjovis i pajskalen. Fyll upp med äggstanningen. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader.
Härligt somriga små pajer!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-001_150728248.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-003_150728342.jpg)
Dessa slängde jag ihop på måfå, därför finns det inget exakt recept men jag skriver ner på ett ungefär.
INGREDIENSER:
pajdeg (räcker till cirka 12 minipajer):
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gram margarin
2-3 msk kallt vatten
fyllning:
kokt färskpotatis
rå gul lök
anjovis
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Låt stå i kylen minst en halvtimme. Tryck sedan ut degen i en minimuffinsplåt.
Lägg sedan i potatis, lök och anjovis i pajskalen. Fyll upp med äggstanningen. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader.
Härligt somriga små pajer!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-001_150728248.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/995581/images/2011/iphonebilder-003_150728342.jpg)
Kommentarer
Trackback