Nu blir det chick-litt!

Jag blev väldigt förtjust i "PS. Jag älskar dig" av Cecelia Ahern när jag läste den för flera år sedan. Imponerad också eftersom denna tjej endast var 21 år gammal när hon skrev den. För på många sätt är det en väldigt mogen bok. För att sammanfatta den kort så handlar det om förlusten av någon man älskar och hur man hanterar sorgen efteråt, bearbetningen och hur man kommer tillbaka från ett trauma.
Inte på något sätt är det en tung bok utan snarare tvärtom. Stundvis är den mycket rolig.

Nåväl, efter denna debut kom det bara en bok till av Ahern på svenska. Inte alls lika bra men helt klart godkänd. Sedan blev det tyst - i alla fall på den svenska marknaden - trots att Ahern är en mycket produktiv författare.

Jag hade nästan gett upp mitt sökande efter hennes böcker. Ja, de senaste åren har jag inte ens brytt mig om att leta.
Men idag, av en ren händelse, såg jag en av hennes böcker på biblioteket: "Om du bara kunde se mig". När jag sedan sökte i bibliotekskatalogen visade det sig att ytterligare en bok blivit utgiven på svenska: "Gåvan" (den fanns tyvärr inte inne för tillfället men jag ställde mig på kö).

Åh, vad glad jag är över detta! Aherns böcker är verkligen "feelgood" när den är som bäst. Skönt avbrott från alla blodiga deckare jag läser.

Nu blir det chick-litt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0