Vita chokladkakor med blåbär
Nigella gör dessa kakor med tranbär. Det kommer jag också att göra till julbordet i år. Men för att hedra den fina hösten så hade jag idag i blåbär.
INGREDIENSER:
125 gram rumsvarmt smör/margarin
75 gram muscovadosocker
100 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 gram vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
75 gram havregryn
75 gram torkade blåbär (eller tranbär)
50 gram hackade pecannötter
150 gram hackad vit choklad
GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör/margarin med allt socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och havregryn i en skål och hackade nötter, choklad och torkade bär i en annan.
Tillsätt först mjölblandningen i socker/smörblandningen och sedan nöt/chokladhacket.
Rulla sedan till små bollar (degen räcker till cirka 20-25 kakor) och lägg med bra avstånd på en plåt. Grädda cirka 15 minuter på 180 grader. Låt svalna.
INGREDIENSER:
125 gram rumsvarmt smör/margarin
75 gram muscovadosocker
100 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 gram vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
75 gram havregryn
75 gram torkade blåbär (eller tranbär)
50 gram hackade pecannötter
150 gram hackad vit choklad
GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör/margarin med allt socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och havregryn i en skål och hackade nötter, choklad och torkade bär i en annan.
Tillsätt först mjölblandningen i socker/smörblandningen och sedan nöt/chokladhacket.
Rulla sedan till små bollar (degen räcker till cirka 20-25 kakor) och lägg med bra avstånd på en plåt. Grädda cirka 15 minuter på 180 grader. Låt svalna.
Kommentarer
Trackback