Kladdig saffranskaka med nötter
Man kan ha saffran till så mycket mer än till lussebullar. I onsdags testade jag att göra whites med saffran (kladdig kaka med vit choklad).
Lätt att göra och den blev väldigt god.
INGREDIENSER:
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 kuvert saffran
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter (kan uteslutas)
100 gram vit choklad hackad
GÖR SÅ HÄR:
1. Smöra en fyrkantig ugnsform med löstagbar kant (ca 25 x 25 cm). Klä botten med bakplåtspapper.
2. Smält smör och choklad på svag värme, ta av kastrullen från värmen, tillsätt saffran och för om så att det blir som en choklasås.
3. Blanda ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål, rör i chokladblandningen.
4. Vänd i mjöl, hackade nötter och choklad.
5. Häll smeten i formen, grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
6. Låt svalna helt innan den skärs upp.
Kommentarer
Trackback