Saffransmuffins med en touch av apelsin
I fredags bjöd jag kollegorna på saffransmuffins med en touch av apelsin. Mycket enkla att göra och smakar fantastiskt! Det blir cirka 12 muffins på detta recept.
INGREDIENSER:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
1 tsk saffransarom (Dr Oetker)
250 gram grovt riven mandelmassa
skalet från 1 apelsin
(mandelspån)
GÖR SÅ HÄR:
1. Vipsa smör och strösocker pösigt.
2. Tillsätt den rivna mandelmassan och äggen. Rör ihop.
3. Blanda ner rivet apelsinskal och saffran.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner i smeten.
5. Fördela smeten i muffinsformar (placerade i en muffinsplåt), strö lite mandelspån över och grädda på 175 grader i 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback