Recept: Kladdkaka med Baileys
(Se bild inlägg nedan)
INGREDIENSER:
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl Baileys
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mörk choklad i mindre bitar och rör om tills den har smält helt. Låt svalna en stund.
3. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret. Rör därefter i Baileys och smör/chokladblandningen.
4. Blanda ihop mjöl, kakao och salt. Sikta ner i smeten.
5. Häll sedan smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter på 200 grader. Servera med lättvispad grädde.
INGREDIENSER:
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl Baileys
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mörk choklad i mindre bitar och rör om tills den har smält helt. Låt svalna en stund.
3. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret. Rör därefter i Baileys och smör/chokladblandningen.
4. Blanda ihop mjöl, kakao och salt. Sikta ner i smeten.
5. Häll sedan smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter på 200 grader. Servera med lättvispad grädde.
Kommentarer
Postat av: Gealach
Den bara måste jag testa!
Postat av: Maria
Du kommer inte att bli besviken.
Trackback