Recept: brownies med vit choklad
Ok, vänner. Här är receptet på brownies med vit choklad (eller whites om man så vill). Bild finns i inlägget nedan.
INGREDIENSER:
100 gram smör/margarin
100 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter (grovt hackade)
100 gram vit choklad (också den grovt hackad)
GÖR SÅ HÄR:
Smörj en fyrkantig form (cirka 25X25 cm), klä botten med bakplåtspapper.
Smält smör/margarin och choklad i en kastrull på svag värme. Ta av från värmen och rör så att det blir som en sås.
Blanda ägg och socker (inte poröst! en brownie ska vara seg och kompakt) i en skål, rör därefter i vaniljsocker och chokladblandning.
Vänd i mjöl, hackade nötter och choklad.
Häll smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk och kladdig i mitten.
Ta ut och låt svalna helt innan den skärs upp.
INGREDIENSER:
100 gram smör/margarin
100 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter (grovt hackade)
100 gram vit choklad (också den grovt hackad)
GÖR SÅ HÄR:
Smörj en fyrkantig form (cirka 25X25 cm), klä botten med bakplåtspapper.
Smält smör/margarin och choklad i en kastrull på svag värme. Ta av från värmen och rör så att det blir som en sås.
Blanda ägg och socker (inte poröst! en brownie ska vara seg och kompakt) i en skål, rör därefter i vaniljsocker och chokladblandning.
Vänd i mjöl, hackade nötter och choklad.
Häll smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk och kladdig i mitten.
Ta ut och låt svalna helt innan den skärs upp.
Kommentarer
Trackback