Päron- och mandelmuffins
När jag var på Essencefabriken i veckan så köpte jag päronessence som jag testade att ha i muffins idag. De påminner lite om Päronsplit i smaken. Det blir cirka 18 muffins av receptet.
INGREDIENSER:
2 dl mandlar
200 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 tsk päronessence
(några droppar grön karamellfärg)
cirka 200 gram päronhalvor (från burk eller färska mjuka)
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
Skålla, rosta och mal mandeln först. Vispa sedan rumsvarmt smör och socker (strö+vanilj) poröst. Tillsätt mandelmjölet och äggen ett i taget, häll i päronessence och karamellfärg (valfritt). Rör sedan ner hackade päron. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.
Garnera med en bit päron på varje muffins.
Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter beroende på storlek.
INGREDIENSER:
2 dl mandlar
200 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 tsk päronessence
(några droppar grön karamellfärg)
cirka 200 gram päronhalvor (från burk eller färska mjuka)
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
Skålla, rosta och mal mandeln först. Vispa sedan rumsvarmt smör och socker (strö+vanilj) poröst. Tillsätt mandelmjölet och äggen ett i taget, häll i päronessence och karamellfärg (valfritt). Rör sedan ner hackade päron. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.
Garnera med en bit päron på varje muffins.
Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter beroende på storlek.
Kommentarer
Postat av: Emma
Det lät ju gott!
Trackback