Pecannötsmuffins med vit choklad och lönnsirap
Bläddrade igenom en av de fina bakböcker som jag fick i julklapp och hittade ett recept på muffins som jag testade nyss (har dock inte smakat dem utan överlämnar utlåtande till kollegorna i veckan). Det blir cirka 12 muffins av detta recept.
INGREDIENSER:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl farinsocker
1 ägg
0,5 dl lönnsirap
2,5 dl mjölk
50 gram smält smör
100 gram hackad vit choklad
70 gram hackade pecannötter
GÖR SÅ HÄR:
Blanda mjöl, bakpulver och farinsocker i en skål. Vispa i en annan skål ihop ägg, mjölk, lönnsirap och smör. Vänd sedan ner de torra igredienserna i mjölkblandningen och rör till sist ner hackad choklad och nötter.
Grädda 15-20 minuter på 200 grader.
INGREDIENSER:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl farinsocker
1 ägg
0,5 dl lönnsirap
2,5 dl mjölk
50 gram smält smör
100 gram hackad vit choklad
70 gram hackade pecannötter
GÖR SÅ HÄR:
Blanda mjöl, bakpulver och farinsocker i en skål. Vispa i en annan skål ihop ägg, mjölk, lönnsirap och smör. Vänd sedan ner de torra igredienserna i mjölkblandningen och rör till sist ner hackad choklad och nötter.
Grädda 15-20 minuter på 200 grader.
Kommentarer
Trackback