Fredagspanelen om julvärdar och tävlingsmänniskor

Min arbetsdag slutade klockan nio i morse och nu har jag en ganska lång ledighet framför mig. Börjar inte jobba igen förrän på onsdag eftermiddag (då det blir en lång turné i tre olika länder).
Strax tvättstugan men först kör vi veckans Fredagspanel:
 
1. VEM HADE DU VELAT SE SOM ÅRETS JULVÄRD?
 
Jag är sorgligt medveten om att det finns många människor som bara har tvn som enda sällskap på julafton. Det är en ryslig tragedi. Ännu sorgligare är dock nästan att de som har någon att fira julen med - typ barnfamiljer - tillbringar så mycket tid av den dagen framför tvn! Vem som är julvärd på tv borde inte ens vara en issue.
Min uppmaning är: om ni vet någon som sitter ensam på julen, bjud då in den personen till ert hem! Det är vad Jesus hade gjort och tro det eller ej: det är på grund av honom vi firar julafton!
Och framför allt: stäng av tvn!
 
2. VEM ÄR BÄST SOM JAMES BOND?
 
Pierce Brosnan.
 
 
3. VAD ÄR DET SISTA DU GÖR INNAN DU GÅR OCH LÄGGER DIG?
 
Jag har inga kvällsritualer (märkligt egentligen med tanke på vilken kontrollmänniska jag är). Kanske beror det på att jag jobbar så oregelbundna tider. Allt hänger lite på vad jag ska göra dagen efter.
 
4. HANDEN PÅ HJÄRTAT: HUR OFTA STÄDAR DU?
 
Jag plockar med någonting varje dag! Jag är oerhört pedant (även om jag jobbar på att lugna ner mig på den punkten) och måste ha ordning och reda runt omkring mig. Dessutom älskar jag att städa! Jag har full förståelse för "Vänner"-Monicas mani.
 
 
5. ÄR DU EN TÄVLINGSMÄNNISKA?
 
Inte alls. Jag är förvisso väldigt förtjust i att titta på tävlingar när det gäller idrott men som person saknar jag helt den egenskapen. Den här "vardagstävlan" har jag oerhört svårt för. Man tävlar om vem som har den senaste luren på marknaden, vem som har flest kanaler på tvn, snyggast bil, mest påkostade kök (vilket blir dubbelt löjligt eftersom folk sällan lagar mat hemma). Varje dag ser jag den här tragiska tävlan i prestige i någon form.
Jag tror inte det är sunt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0