Junk food från scratch!

Jag är inget stort fan av junk food generellt men ska man promt bjuda på det så kan man i alla fall lägga ner lite möda bakom. Att värma torra majsskal, steka upp lite köttfärs och skära upp grönsaker i tärningar och lägga i olika skålar är höjden av lathet och bekvämlighet (speciellt gott är det inte heller).
 
Junk food är ingen mat vi bör få i oss dagligen. Ska man dock ha det som tema på en fest eller bjudning så är Liselotte Forslins "Junk food - på riktigt" att rekommendera. Här lagas det junk food från scratch!
Här finns recept på hemlagad senap, ketchup och majonnäs, flottiga munkar och pommes frites. Och även om kaloriintaget förmodligen blir lika högt så lär det smaka så mycket bättre än om man köper färdigt. Dessutom får man sina gäster att känna sig mer speciella och omhändertagna än om man för tionde gången i rad dukar upp en "tacobuffé" på bordet.
 
Det jag föll för först med boken var faktiskt dess framsida. Det är en otroligt snygg bok som man kan ha framme som prydnad i köket. Och jag kommer förmodligen att hämta inspiration ifrån den nästa gång jag bjuder på middag med amerikanskt tema.
 
Så skräpmatsälskare: släng de torra majsskalen i soporna och investera istället i denna bok!
 
BETYG: 4 av 5
 
Junk Food : på riktigt
Bild lånad av Adlibris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0