M&M-muffins
I början av veckan bjöd jag kollegorna på M&M-muffins. De blev faktiskt riktigt bra (jag åt till och med en själv!) och så där härligt mäktiga (lite "lättare" blir de om man utesluter jordnötssmöret).
INGREDIENSER:
100 gram M&M
1,5 vetemjöl
1 dl vetemjöl special (eller så tar man helt enkelt bara 2,5 dl vanligt mjöl)
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1 dl mjölk
(2 msk jordnötssmör)
100 gram smör
50-100 gram smält mörk choklad
några M&M att dekorera med
GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka M&M (det är en rejäl utmaning kan jag avslöja om man gör det med kniv på en skärbräda! Risken är stor att man har M&M över hela köket. På inköpslistan: en mixer)
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och hackad M&M i en skål. Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan så det svalnar lite.
3. Vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker poröst.
4. Tillsätt mjölk, smält smör och jordnötssmör och rör om.
5. Vänd ner de torra ingredienserna.
6. Klicka ut smeten i ca 12 muffinsformar.
7. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter (var uppmärksam - man vill inte ha torra muffins!).
8. Ta ur muffinsen, låt dem svalna en stund, dekorera med lite smält mörk choklad och en hel M&M.
Kommentarer
Trackback