Jungstedt serverar brutalt dålig sörja

Jag kan kort och gott konstatera en sak: Mari Jungstedt ska nog vara lycklig över att hon redan har ett befintligt kontrakt hos Albert Bonniers förlag. För hade vem som helst annars skickat in manus till "Du går inte ensam" hade den aldrig blivit utgiven. Med all rätt.
 
Först och främst påminner boken mer om en novell än en roman. Texten är stor, styckena korta, mycket blanka utrymmen. Det här är någonting som Jungstedt snabbt och under kort tid hafsat ner och skickat in till förlaget. Jag tror inte ens att hon har orkat lägga ner någon energi över huvud taget. Jag visste sedan tidigare att Jungstedt inte ägnar någon tid alls på research men nu börjar det likna ett hån mot läsarna. Språket är barnsligt banalt och intrigen rentav löjlig.
 
Jag sammanfattar "Du går inte ensam" som brutalt dålig sörja. Och de som borde skämmas allra mest är ansvariga på Albert Bonniers förlag - det här duger inte ens som skithuspapper!
 
BETYG: 1 av 5
 
Du går inte ensam
Bild lånad av Adlibris (adlibris, adlibris, adlibris, cdon, cdon, cdon) 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag håller fullständigt med dig!

2013-07-28 @ 22:48:00
URL: http://famastrom.blogspot.com
Postat av: JUNITJEJ

Jag älskar hennes tidigare böcker. Är det kanske ingen idé att jag köper denna bok?

Svar: Jag har visserligen inte varit speciellt imponerad av hennes tidigare böcker heller eftersom samtliga är så amatörmässigt skrivna. Men sämre än så här har hon aldrig varit. Men vem vet, har du gillat det hon gjort tidigare är det mycket möjligt att även denna faller dig i smaken.
Maria L

2013-08-17 @ 20:08:15
URL: http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0