Fira med Maria Montazami

"Vi firar allt som går att fira!"
 
Det är inledningen på Maria Montazamis nya bok - "Fira med Maria Montazami" - och jag fullkomligt älskar inställningen. Man har faktiskt svårt att föreställa sig att denna kvinna är född i ett land där det nästan är fult att fira. Kanske alla svenskar skulle må bra av att bo utomlands i ett par år?
 
I denna bok firas allt möjligt. Från amerikansk Thanksgiving och Halloween (svenskar, läs detta kapitel extra noggrant) till svensk Midsommar som Maria gjort till tradition även i Kalifornien.
Boken är fylld med fantastiska fotografier tagna av Roland Persson och bara genom att titta på dessa blir man inspirerad till att duka upp till en kalasmiddag.
 
Maria bjuder på recept till årets alla högtider: Krabbhjärtan till Alla hjärtans dag, Frozen bananas till Fredagsmyset, den traditionella kalkonen till Thanksgiving, Candy Apples till jul och skaldjurscocktail till Nyårsafton.
 
Det här är absolut ingen bok för dem som suckar och stönar inför varje jul och allt vad den innebär. Heller ingenting för dem som anammar uttrycket "less is more". För här firas det med besked!
 
Personligen tror jag att Maria Montazami är en välsignelse för de stela svenska folkhemmen. Läs, lär och fira!
 
BETYG: 5 av 5
 
Fira med Maria Montazami
Bild lånad av Adlibris (cdon)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0