Gott alternativ till potatis, pasta och ris
I ugnen just nu har jag torsk med räkor, champinjoner och sparris. I dessa matlådor ska jag lägga ner brysselkål med riven citron och pinjenötter. Enkelt, gott och ett bra alternativ till potatis, ris eller pasta. Receptet är inspirerat av min matguru Gordon Ramsay.
INGREDIENSER:
färsk brysselkål
olivolja
havssalt
svartpeppar
skalet från en citron
rostade pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
Rensa brysselkålen och dela dem på hälften. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i kålen och koka i 2 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna.
Häll ett par droppar olivolja i en annan stekpanna. Lägg i den avsköljda brysselkålen och stek tills de har fått färg. Salta, peppra och riv citronskal över. Strö slutligen på pinjenötterna. Klart!
Kommentarer
Trackback